Zamknij

Tytuł oferty z możliwością zmiany koloru czcionki

Klubowy zestaw kieliszki + dekanter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

108,50 Cena detaliczna
108,50 Cena promocyjna
Dodaj do koszyka
*Oferta ważna do 26.09.2019
Wybrany punkt odbioru: brak wybranego punktu

Blog

Tenuta San GuidoTenuta San Guido
Tenuta San Guido na stałe wpisała się w historię włoskiego wina. To w należących do tej szacownej posiadłości winnicach narodziło się jedno z najsłynniejszych włoskich win w historii – Sassicaia czyli pierwszy, i po dziś najsłynniejszy super toskan, torujący drogę innym znakomitym i wymykającym apelacyjnym rygorom, winom.
czytaj więcej
Yllera – Bodegas i ViñedosYllera – Bodegas i Viñedos
Obecnie szóste pokolenie rodziny Yllera, przy pomocy licznej i dobrze zorganizowanej ekipy, zarządza firmą, która w ostatnich latach osiągnęła niekwestionowaną pozycję na rynkach hiszpańskim i międzynarodowym dzięki znakomitej jakości wszystkich swoich win – tak białych jak i czerwonych, a także różowych i musujących.
czytaj więcej
Claudio Quarta, czyli dusza PołudniaClaudio Quarta, czyli dusza Południa
Dla wina porzucił karierę naukową w branży farmaceutycznej. W 2005 roku Claudio Quarta zdecydował się na powrót do swoich korzeni i w pełni zaangażował się w biznes winiarski w różnych regionach Mezzogiorno. Jego autentyczne podejście w połączeniu z innowacyjnymi technikami produkcji dają efekt w postaci wyjątkowych i wysokiej jakości win idealnie uosabiających ducha południowych Włoch.
czytaj więcej
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di GrésyTenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy to jedna z historycznych winiarskich posiadłości piemonckich, której korzenie sięgają XVIII wieku. Na całość składają się cztery gospodarstwa i 45 hektarów winogradów położonych na łagodnych zboczach wzgórz Langhe i Monferrato, z których owoców powstają eleganckie wina, z równym powodzeniem akompaniujące daniom codziennym, jak i podawanym podczas wielkich uroczystości.
czytaj więcej
ClarendelleClarendelle
Clarendelle to projekt winiarski będący dziełem księcia Roberta Luksemburskiego, nazwany przez niego na cześć pradziadka Clarence’a Dillona, który w 1935 roku nabył Château Haut-Brion. Powstające w ramach projektu Clarendelle wina reprezentują objawiający się klasą i subtelną elegancją styl wiernie odzwierciedlający specyfikę i złożoność bordoskiego siedliska.
czytaj więcej
Arnoux & FilsArnoux & Fils

Niełatwo jest zamknąć złożony charakter win z Doliny Rodanu w jednym zdaniu, czy nawet jednym akapicie, właściwie nie powinno to nikogo dziwić biorąc pod uwagę, jak długi jest to region i jak zróżnicowane wina mogą z niego pochodzić. Północ i Południe to właściwie dwa zupełnie odmienne regiony winiarskie. W końcu należą do dwóch różnych stref klimatycznych, a wina każdego z nich powstają w oparciu o inne odmiany.

czytaj więcej
González ByassGonzález Byass

Świat sherry jest bardzo bogaty, a nierzadko też wielce zaskakujący. Nawet w grupie tylko sherry fino można natknąć się na wina bardzo specjalne, czego dowodzi palmowa kolekcja powstająca w bardzo zasłużonej dla regionu bodedze González Byass, znajdującej się na liście 20 najlepszych winiarni 2020 roku sporządzonej

i ogłoszonej przez CNN Travel.

czytaj więcej
Międzynarodowy Dzień ProseccoMiędzynarodowy Dzień Prosecco
13 sierpnia, gdy lato powoli zbliża się ku końcowi, świętujemy Międzynarodowy Dzień Prosecco. To zupełnie wyjątkowe, radosne musujące wino sprawdzi się w każdych okolicznościach; niezależnie, czy organizujemy imprezę dla przyjaciół, zamierzamy uczcić jakieś wydarzenie, wziąć udział w pikniku w ciepły, słoneczny dzień czy podelektować się urokami lata na leżaku w ogrodzie.
czytaj więcej
Abadía Retuerta - O krok od RiberyAbadía Retuerta - O krok od Ribery

Nazwę dla projektu zaczerpnięto od znajdującego się na terenie olbrzymiej, siedmiuset hektarowej posiadłości opactwa o nazwie Abadía de Santa María de Retuerta. W przeciwieństwie do zabytkowego opactwa, winiarnia naszpikowana została najnowszymi zdobyczami techniki.

czytaj więcej
Winiarskie ikony z Afryki PołudniowejWiniarskie ikony z Afryki Południowej
Republika Południowej Afryki, a właściwie położony w jej południowej części Kraj Przylądkowy, należą do najstarszych miejsc uprawy winorośli w szeroko pojmowanym Nowym Świecie. Przylądkowe siedlisko pod wieloma względami zbliżone jest do śródziemnomorskiego, dlatego zapewne tak doskonałe efekty osiąga się z odmianami o tamtejszym rodowodzie takimi jak grenache, carignan, mourvèdre, a przede wszystkim syrah.
czytaj więcej
Co lubi shiraz?Co lubi shiraz?
Syrah, zwany w Nowym Świecie shirazem, to dziś jedna z najpopularniejszych odmian. Kiedyś uprawiana niemal wyłącznie na dwóch biegunach winiarskiego świata – w Dolinie Rodanu we Francji, oraz w Australii, w szczególności w Dolinie Barossa. Wina z tych regionów różnią się nie tylko przyjętym przez tradycję wariantem nazwy, ale przede wszystkim stylem.
czytaj więcej
Jak dobierać wino do czekolady?Jak dobierać wino do czekolady?
Czekolada ze względu na tłustą konsystencję może „odcinać” nasze kubki smakowe od innych wrażeń. Dlatego dobierając wino do czekolady, warto sięgać po te dobrze zbudowane, z porządną kwasowością oraz, co najważniejsze, o wyraźnie owocowym charakterze.
czytaj więcej
Jakie wino do sushi?Jakie wino do sushi?
Znawcom sushi i sashimi zapewne trudno się będzie pogodzić z myślą, że ktoś mógłby być tak szczególnie niefrasobliwy, by dobierać wino po prostu „do sushi”. To mniej więcej tak, jakbyśmy próbowali odpowiedzieć na pytanie, co pić „do sera”.
czytaj więcej
Golan Heights Winery - jedna z największych winiarni współczesnego IzraelaGolan Heights Winery - jedna z największych winiarni współczesnego Izraela
Golan Heights Winery jest jedną z największych winiarni współczesnego Izraela i w pewnym sensie najważniejszym producentem w kraju. W opinii wybitnych krytyków winiarskich Izraela z Danielem Rogovem na czele, jest odpowiedzialna za umiejscowienie Izraela na mapie światowego winiarstwa.
czytaj więcej
Bodega Garzón - Najnowocześniejsza winiarnia w UrugwajuBodega Garzón - Najnowocześniejsza winiarnia w Urugwaju
Położona w Regionie Wschodnim Urugwaju Bodega Garzón jest miejscem wyjątkowym. Usytuowany na malowniczym odludziu obiekt 60 kilometrów dzieli od najsłynniejszego kurortu Ameryki Południowej – Punta del Este.
czytaj więcej
Zawsze jest czas na kieliszek chardonnayZawsze jest czas na kieliszek chardonnay
Mówi się, że chardonnay to jedna z najbardziej uniwersalnych odmian, jeżeli chodzi o łączenia z potrawami. Na szkoleniach i degustacjach Wojciech Giebuta przytacza z uśmiechem na twarzy wypowiedź Bridget Jones, która zawsze powtarzała, że dla niej chardonnay pasuje do wszystkiego. Można się śmiać z autorki słynnego „Dziennika”, ale faktycznie zasada „gdy nie wiesz co podać – podaj chardonnay” jest często stosowana i co więcej, na ogół się sprawdza.
czytaj więcej
Co, jak nie muskat, na wiosnę?Co, jak nie muskat, na wiosnę?

Muskat jest jedną z najstarszych odmian winorośli wykorzystywanych przez człowieka;  prawdopodobnie pochodzi z Bliskiego Wschodu, a był stosowany w winiarstwie już przez starożytnych Greków. Dziś muskaty spotkać można praktycznie na całym świecie; wszędzie tam, gdzie uprawia się winorośl.

czytaj więcej
Na dzikie wino czas, czyli co podać do sauvignon blanc?Na dzikie wino czas, czyli co podać do sauvignon blanc?

Tradycyjnie w pierwszy piątek maja świętujemy Dzień Sauvignon Blanc. Czas po temu znakomity, bo wspaniale rześkie sauvignon doskonale komponuje się z ciepłą, słoneczną aurą.

czytaj więcej
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel