Tenuta San Giorgio
sprawdź szczegóły

Historia Tenuta San Giorgio zaczyna się w 1971 roku, kiedy Sergio Tombacco, motywowany silną pasją odziedziczoną po ojcu Lodovico, założył Tenutę San Giorgio na wspaniałych i żyznych terenach Piave, gdzie od lat z powodzeniem uprawiano winorośl.
W ciągu 50 lat przez firmę przewinęły się trzy pokolenia. Sergio został zastąpiony przez swoich synów: Giorgio, Valerio i Marco, którzy dokonali w firmie szereg zmian. Z czasem do ekipy dołączyło kolejne pokolenie i tak ukształtowała się obecna struktura przedsiębiorstwa. W 2004 roku nastąpił kolejny ważny krok milowy: wino z Tenuta San Giorgio zdobyło złoty medal na targach Vinitaly rozpoczynając pasmo sukcesów tworzonych przez rodzinę Tombacco win – dopracowanych w każdym detalu i powstałych w wyniku nader udanego połączenia darów natury w postaci znakomitego siedliska i ludzkich osiągnięć, ze szczególnym uwzględnieniem doświadczenia i poszanowania tradycji.
W ciągu 50 lat przez firmę przewinęły się trzy pokolenia. Sergio został zastąpiony przez swoich synów: Giorgio, Valerio i Marco, którzy dokonali w firmie szereg zmian. Z czasem do ekipy dołączyło kolejne pokolenie i tak ukształtowała się obecna struktura przedsiębiorstwa. W 2004 roku nastąpił kolejny ważny krok milowy: wino z Tenuta San Giorgio zdobyło złoty medal na targach Vinitaly rozpoczynając pasmo sukcesów tworzonych przez rodzinę Tombacco win – dopracowanych w każdym detalu i powstałych w wyniku nader udanego połączenia darów natury w postaci znakomitego siedliska i ludzkich osiągnięć, ze szczególnym uwzględnieniem doświadczenia i poszanowania tradycji.