Wybrany punkt odbioru: brak wybranego punktu

Aktualności Grupy Dom Wina

Nowość na rynku wódek przedstawia Artur Boruta

Nowość na rynku wódek przedstawia Artur Boruta

2018-04-13
Po raz pierwszy zdecydowaliśmy się wprowadzić na rynek wódkę czystą w rozumieniu polskiego prawa. Zdecydowaliśmy się stworzyć wódkę wyjątkową, opartą o starannie wybrany spirytus, na bazie którego wódka ta powstanie. Zaskoczyła nas próbka spirytusu ziemniaczanego… Więcej
Wódka Dwór Sieraków Palona z medalem!

Wódka Dwór Sieraków Palona z medalem!

2018-04-05

Magazyn „Aqua Vitae” i serwis spirits.com.pl po raz kolejny rozdali swoje nagrody Debiut Roku! Uznanie dla Wódki Palonej Dwór Sieraków.

Więcej
Nowa etykieta słynnego wina

Nowa etykieta słynnego wina

2018-03-20

Rodzina Palacios przygotowała niespodziankę dla miłośników swoich win. Pétalos del Bierzo 2016 otwiera nowy cykliczny projekt, który będzie łączył sztukę winiarską i sztuki piękne. Odtąd etykieta każdego kolejnego rocznika wina ozdobiona będzie nową malarską interpretacją. Autorem pozostaje Xano Armenter, słynny barceloński plastyk odpowiedzialny za poprzednią ilustrację.

Więcej
Szóste Ogrody Wina

Szóste Ogrody Wina

2018-02-27

Klub Domu Wina zaprasza 9 czerwca 2018 (sobota) do Dworu Sieraków na salon degustacyjny, ale również garden party z wieloma atrakcjami. Wydarzenie rozpocznie się wczesnym popołudniem. Bogaty program będzie obejmował degustację win od ponad 30 wystawców, masterclassy, konkursy, pokazy artystyczne  oraz szereg wydarzeń towarzyszących. 

Więcej
Álvaro Palacios na liście Jamesa Sucklinga

Álvaro Palacios na liście Jamesa Sucklinga

2018-02-24

Wina od Álvaro Palaciosa aż sześć razy pojawiły się na liście 100 najlepszych win Hiszpanii roku 2017 opublikowanej w styczniu 2018 na portalu Jamesa Sucklinga. Wieloletni redaktor magazynu „Wine Spectator” od 2010 roku prowadzi swój własny portal i firmę specjalizującą się w krzewieniu kultury winiarskiej. Sercem strony są noty degustacyjne pisane przez zespół portalu. Rocznie krytycy publikują ponad 10 tysięcy takich not.

Więcej
Luca Bosio oraz Salvano – nowości w naszym portfolio

Luca Bosio oraz Salvano – nowości w naszym portfolio

2018-02-16

Piemont to region słynący jednymi z najbardziej wyrafinowanych i drogich win włoskich z odmian barolo i nebbiolo. Do charakterystycznych regionalnych szczepów należą też barbaresco, dolcetto, barbera d’Alba, barbera d’Asti i cortese. Właśnie taki klasyczny Piemont reprezentują dwie winiarnie z Włoch, które w roku 2018 znalazły się w ofercie Domu Wina.

Więcej
Złoty medal Magazynu Wino dla porto Fonseca

Złoty medal Magazynu Wino dla porto Fonseca

2018-02-15

27 października 2017 roku w Warszawie na wielkiej Gali została ogłoszona lista zwycięzców XII Grand Prix Magazynu Wino. W kategorii win słodkich za najlepsze redaktorzy magazynu uznali 10 Year Old Tawny, porto produkowane przez winiarnię Fonseca Guimaraens.

Więcej
10 złotych medali dla Saint Clair w Sydney

10 złotych medali dla Saint Clair w Sydney

2018-02-14

Aż 10 win z winiarni Saint Clair zdobyło złote medale na 24 Międzynarodowym Konkursie Winiarskim w Sydney w Australii (Sydney International Wine Competition), który odbył się w listopadzie 2017 roku. Wyjątkowość tego wydarzenia polega na tym, że na festiwalu wielką rolę odgrywa food pairing. Do konkurencji dopuszcza się jedynie 2000 win, by mieć pewność, że sędziowie będą mieli dość czasu na obiektywną ocenę wina w trójfazowej degustacji w ciemno. W trzeciej fazie finaliści są oceniani wraz z daniami, które mają zbliżoną do win paletę smaków.

Więcej
II Festiwal Wódki Dwór Sieraków

II Festiwal Wódki Dwór Sieraków

2018-02-14

25 stycznia 2018 Hotel Sieraków już po raz drugi gościł czołówkę polskich firm zaangażowanych w sprzedaż wódek posiadających w swoim logo wizerunek dworu. Na coroczne spotkanie zjechali właściciele i menadżerowie alkoholowych sklepów spożywczych, restauracji, sieci handlowych, a także barmani i inni pracownicy z branży.

Więcej

Poznaj tajemnice aromatów wina

2018-02-01

Są specjaliści, którzy z bogactwa zapachów unoszących się nad powierzchnią wina potrafią wyczytać niemal wszystko. Stąd tak wielką wagę w szkoleniu adeptów degustacji przywiązuje się właśnie do tego etapu oceny wina. Na każdym winiarskim kursie czy towarzyskich spotkaniach przy winie najczęściej powtarzanym stwierdzeniem jest: „Wiem! Znam ten zapach! Tylko co to jest…?”.

Więcej
50 lat pracy Mistrza. Richard Paterson

50 lat pracy Mistrza. Richard Paterson

2017-11-22
Przez cały ostatni rok Richard Paterson (rocznik 1947) świętował 50-lecie swojej pracy z whisky. „Był to dla mniej największy możliwy przywilej”, powiedział Paterson o swojej jubileuszowej podróży dookoła świata, w trakcie której odwiedził Hong Kong, Chiny, Singapur, Tajwan, Malezję, Stany Zjednoczone, Niemcy i Francję, prowadząc spotkania i wykłady dla garstki wybrańców. Więcej
Kalendarium sprawdź kalendarz wydarzeń
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel