Zamknij

Tytuł oferty z możliwością zmiany koloru czcionki

Klubowy zestaw kieliszki + dekanter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

108,50 Cena detaliczna
108,50 Cena promocyjna
Dodaj do koszyka
*Oferta ważna do 26.09.2019

III Festiwal Wódki w Dworze Sieraków

2019-01-22

IRC

Ponad 100 osób związanych zawodowo ze sprzedażą alkoholu przyjechało 17 stycznia do Sierakowa na III Festiwal Wódki Dwór Sieraków. Wśród gości znaleźli się właściciele, menadżerowie i pracownicy sklepów specjalistycznych, hurtowni, restauracji, hoteli i barów. Wszystkich łączy Wódka Dwór Sieraków, którą nie tylko mają w swojej ofercie, ale również aktywnie promują i osiągają doskonałe wyniki w sprzedaży. Spotkanie było podzielone na dwie części – pierwsza konferencyjna była poświęcona analizie rynku produktów alkoholowych i trendom konsumenckim. Wnikliwy opis tej sytuacji przedstawił gościom prezes Grupy Dom Wina Paweł Gąsiorek. Kolejny wykład na temat różnic pomiędzy spirytualiami przemysłowymi i rzemieślniczymi wygłosił dr Paweł Śliwa, konsultant technologiczny Wódki Dwór Sieraków.

Festiwalową tradycją stała się inauguracja nowego produktu. Premierą roku 2019 jest Śliwa z tarniną – ósma już etykieta z logiem Dwór Sieraków. To wytrawna wódka zawdzięczająca swój smak połączeniu destylatu śliwkowego z maceratem robionym na tarninie, czyli dzikiej śliwce. Proces produkcji jest czasochłonny z uwagi na kilkumiesięczną macerację, a następnie parotygodniowe dojrzewanie – trwa ono minimum 6 tygodni. Wódka będzie dostępna pod koniec pierwszego kwartału tego roku.

W drugiej części festiwalu gościliśmy 4 szefów kuchni czterech znakomitych restauracji: Karola Sankowskiego z Restauracji Przystań – Marina, Mariusza Bizuba z Restauracji Zakopiańska w Zakopanem, Kamila Kędzierskiego z Bocca Bar z Warszawy oraz Janusza Fica szefa kuchni Hotelu Dwór Sieraków. Ich zadaniem było przygotowanie przystawek do wódek z Sierakowa, a następnie zaprezentowanie ich i degustacja z publicznością. Produkty z których wykonano przystawki zostały ufundowane przez sieć Makro Cach&Carry. W prezentacji swoich pomysłów kulinarnych pomagali przydzieleni szefom komentatorzy: Wojciech Giebuta, Anna Nowakowska, Justyna Korn-Suchocka i Mikołaj Rej. W ciągu 2 godzin goście zdegustowali 8 wódek do 8 zakąsek, co łącznie przełożyło się na 800 kieliszków i 800 próbek.

Wieczorem odbyła się uroczysta II Gala Kryształowej Karafki. To wyróżnienie jest przyznawane od roku 2017 przez prezesa grupy Dom Wina Pawła Gąsiorka za aktywny wkład w promocję sierakowskiej wódki. Karafki przyznawane są w 5 kategoriach.
Za osiągnięcia w roku 2018 nagrodzono:


Ostatnim akcentem spotkania była wspólna kolacja oraz zabawa trwająca do białego rana.
Kalendarium sprawdź kalendarz wydarzeń
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel