Palona Śliwowica Château Kirwan Cask Finished
Wyjątkowa kolekcja trzech butelek z trzech beczek
Palona Śliwowica Château Kirwan Cask Finished z linii Dwór Sieraków
Data wlania destylatu śliwowego do trzech beczek: czerwiec 2022.
Planowane butelkowanie:
- 1 beczka - jesień 2024
- 2 beczka - wiosna 2025
- 3 beczka - jesień 2025
Łącznie tylko 1000 numerowanych butelek.
Rezerwacja jest bezpłatna i niezobowiązująca, uprawnia do otrzymania certyfikatu oraz rabatu na drugą i trzecią edycję.
Międzynarodowy rodowód
Śliwowica Palona ma międzynarodowy rodowód.
Pomysł na jej wytwarzanie przywędrował do Polski z Bałkanów w XVII wieku. Szczególnie dobrze rozwinęła się jej produkcja na południu Rzeczpospolitej, zwłaszcza w nowosądeckim, gdzie liczne sady dostarczały owoców dobrej jakości.
Zamieszkujący te okolice Żydzi traktowali śliwowicę jako wódkę koszerną, spożywaną podczas święta Pesach, stąd przylgnęła do niej nazwa "pejsachówka".
W okresie międzywojennym śliwowicę eksportowano z Polski do USA, Izraela i Ameryki Południowej.
Silnym regionalnym ośrodkiem rzemieślniczej destylacji śliwowicy była i nadal jest gmina Łącko w nowosądeckim.
Śliwowica pod marką Palona jest zupełnie inna. Nie jest produktem lokalnym, lecz międzynarodowym, stworzonym z myślą o guście współczesnych konsumentów.
Jej smak i charakter kształtują się podczas wielomiesięcznego procesu starzenia destylatu śliwowego w beczkach z dębu francuskiego po winie z Château Kirwan AOC Margaux Grand Cru Classé.
Château Kirwan
Château położone jest w regionie Médoc w słynnej apelacji Margaux w Bordeaux.
Posiadłość należy do najbardziej elitarnego klubu winiarskiego świata – 27 bordoskich châteaux, które w roku 1855 otrzymały status Grand Cru Classé.
Palona Śliwowica Château Kirwan Cask Finished z linii Dwór Sieraków
Wyjątkowa kolekcja trzech butelek z trzech beczek
Dębowe beczki
Grand Cru Classé
Dębowe beczki o pojemności 225 litrów mają kluczowe znaczenie w procesie dojrzewania. W ciągu minimum 18 miesięcy surowe wino nabiera nowego, wyjątkowego charakteru. Podobnie dzieje się ze Śliwowicą Paloną, która leżakuje w beczkach z francuskiego dębu nasączonych winem Grand Cru Classé.
To nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat, a zawartość alkoholu wynosi 52%, co wyróżnia ją na tle tradycyjnych śliwowic.
Subtelne owocowe i beczkowe nuty zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Dojrzewanie
Destylat dojrzewa w trzech beczkach z Château Kirwan i będzie wprowadzany na rynek w trzech partiach:
- Pierwsze 357 ręcznie numerowanych butelek z beczki nr 1. pojawi się na przełomie października i listopada 2024 roku, po 27 miesiącach leżakowania.
- Druga partia zostanie wydana wiosną 2025 roku, a trzecia jesienią tego samego roku.
Każda będzie starsza o kilka miesięcy, co wyraźnie wpłynie na kolor, aromat i smak.
Nabywcy będą mogli porównać smaki z trzech edycji w tzw. degustacjach poziomych.
Indywidualnie numerowane butelki stworzą cenny komplet kolekcjonerski.
Korzyści dla kolekcjonera
Dla prawdziwych koneserów mamy wyjątkową propozycję:
- Bezpłatna rezerwacja całego kompletu bez zobowiązań. Warto to zrobić, ponieważ wszystkich butelek w kolekcji będzie 1000!
- W nagrodę za rezerwację klienci otrzymają rabaty na drugą i trzecią edycję!
- Dysponując trzema butelkami, rezerwujący będą mogli prowadzić degustacje poziome, czyli porównywać smaki Palonej z trzech beczek.
- Tym, którzy zdecydują się potraktować zakup kolekcji jako inwestycję, dodamy do każdej butelki certyfikat autetyczności.
Nie czekaj – rezerwuj już dziś i skorzystaj z wyjątkowych korzyści!
Zarezerwuj onlineCena i rabaty dla klientów indywidualnych przy rezerwacji kolekcji:
Śliwowica z 1 beczki - 576 zł brutto
Śliwowica z 2 beczki 5% rabatu od ceny brutto
Śliwowica z 3 beczki 7% rabatu od ceny brutto
Jak zrobić rezerwację?
Elektronicznie w formularzu rezerwacyjnym
Zarezerwuj onlineTelefonicznie w godzinach od 9.00 do 16.00 pod numerem: