Zamknij

Tytuł oferty z możliwością zmiany koloru czcionki

Klubowy zestaw kieliszki + dekanter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

108,50 Cena detaliczna
108,50 Cena promocyjna
Dodaj do koszyka
*Oferta ważna do 26.09.2019

Blog

Domaines ABK6Domaines ABK6
Pierwsze kroki w świecie markowych trunków Francis Abécassis zaczął stawiać w 1974 roku, gdy podjął decyzję o założeniu własnej firmy. Stał się właścicielem trzech posiadłości w Cognac, na które składa się obecnie 250 hektarów winnic.
czytaj więcej
Nowość na rynku wódek przedstawia Artur BorutaNowość na rynku wódek przedstawia Artur Boruta
Po raz pierwszy zdecydowaliśmy się wprowadzić na rynek wódkę czystą w rozumieniu polskiego prawa. Zdecydowaliśmy się stworzyć wódkę wyjątkową, opartą o starannie wybrany spirytus, na bazie którego wódka ta powstanie. Zaskoczyła nas próbka spirytusu ziemniaczanego…
czytaj więcej
Jair AgopianJair Agopian
Samozaparcia i nieustępliwości nauczyło Jaira samo życie. Dziesięć lat zmagania się z ciężką chorobą żony i jej śmierć w 1998 roku doprowadziły młodego i przedsiębiorczego bankowca na skraj załamania nerwowego. Lekarze zabronili mu jakichkolwiek kontaktów z whisky, wódką, grappą i pastisem. Ale o winie nie wspominali.
czytaj więcej
Jancis RobinsonJancis Robinson
Jancis Robinson to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i wpływowych znawczyń wina na świecie. Redagowany przez nią The Oxford Companion to Wine od lat stanowi najważniejszy punkt odniesienia dla piszących o winie, zaś słynny Kurs wiedzy o winie polecany jest jako jeden z najlepszych podręczników w dziedzinie.
czytaj więcej
Warren WiniarskiWarren Winiarski
Jeden z najsłynniejszych winemakerów świata, którego wino, kalifornijskie Stag’s Leap Cabernet Sauvignon 1973 zwyciężyło w legendarnej Degustacji Paryskiej, pokonując najdroższe i najwybitniejsze francuskie châteaux. Obecnie butelka Stag’s Leap 1973 wystawiana jest w Smithsonian’s National Museum of American History jako jeden ze „101 przedmiotów, które stworzyły Amerykę”.
czytaj więcej
Olivier Bourdet-PeesOlivier Bourdet-Pees
Urodzony w Lasseube należącym do regioniu Béarn, Olivier Bourdet-Pees wychowywał się w rodzinie winiarzy spółdzielców. Jego dziadek zaszczepił w nim pasję do drzew oraz genetyki i jej wpływu na różnorodność win.
czytaj więcej
Golan Heights WineryGolan Heights Winery
W 1972 r. profesor Cornelius Ough z Wydziału Uprawy Winorośli i Enologii na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis odwiedził Izrael. Gdy zobaczył Wzgórza Golan, stwierdził, że gleba i klimat zapewnią tu idealne warunki do uprawy winorośli.  W 1976 r. grupa młodych izraelskich winiarzy zasadziła tam krzewy sprowadzone z Kalifornii…
czytaj więcej
Abadía RetuertaAbadía Retuerta
Głównym konsultantem enologicznym bodegi jest Pascal Delbeck. Jako szef zespołu technicznego i współtwórca tego winiarskiego projektu dokonał szczegółowej analizy gleb wchodzących w skład posesji, a po wybraniu najlepszych parceli podzielił je na 54 bloki według różnych terroirs, powstałych w wyniku działalności rzeki Duero w okolicach klasztoru…
czytaj więcej
Champagne PhilipponnatChampagne Philipponnat
Champagne Philipponnat to niewielki, rodzinny dom szampański z ciągłością produkcji sięgającą 1522 roku, na czele którego stoi Charles Philipponnat. Firma posiada 17 ha najpiękniejszych winnic obsadzonych pinot noir w Mareuil, Ay, Mutigny i Avenay.
czytaj więcej
Saint Clair Wine EstateSaint Clair Wine Estate
Od kilkunastu lat winiarnia kojarzona jest niezmiennie z nazwiskiem Matta Thomsona, latającego winemakera uhonorowanego tytułem Najlepszego Wytwórcy Win Białych Roku na świecie. Ale udział Thomsona to tylko jedna strona medalu – druga to wieloletnie doświadczenie Judy i Neala Ibbotsonów, właścicieli winiarni, w trudnej sztuce winogrodnictwa…
czytaj więcej
Biondi-SantiBiondi-Santi
Wszyscy, którzy choć trochę interesują się winem włoskim, wiedzą doskonale, że rodzina Biondi-Santi wyprodukowała pierwsze w historii brunello di montalcino. Co dociekliwsi wiedzą także, że stało się to w 1888 roku, a imię pioniera tego najdoskonalszego wina Toskanii brzmiało Ferruccio.
czytaj więcej
Alain Jaume & FilsAlain Jaume & Fils
Historia rodzinnych posiadłości rodu Jaume rozpoczęła się w 1826 roku, kiedy to Mathieu Jaume posadził pierwsze winorośle w okolicach Châteauneuf-du-Pape.
czytaj więcej
Victor SchoenfeldVictor Schoenfeld
Victor Schoenfeld to główny winemaker Golan Heights Winery nieprzerwanie od 1991 roku. Człowiek, który jest prawnie i moralnie odpowiedzialny za wywindowanie Izraela do najwyższych możliwych światowych rejestrów.
czytaj więcej
Agustí Torelló MataAgustí Torelló Mata
Rodzina Torelló Mata jest ważnym producentem hiszpańskiej cavy. Ojciec Agustiego, też Agustí, stworzył przed laty winiarnię, której jedynym celem była produkcja wysokiej klasy wina musującego. Kiedy wydawało się, że naturalną koleją rzeczy Agustí junior przejmie winiarnię, doszło do brzemiennego w skutki rodzinnego sporu.
czytaj więcej
Mauricio LorcaMauricio Lorca
Początkowo nic nie wskazywało na to, że będzie winiarzem. Rodzina zaprogramowała dla niego zupełnie inną przyszłość. Rosły, mierzący niemal dwa metry wzrostu i wysportowany młodzieniec miał zostać lekarzem. Nawet został już zapisany na medycynę.
czytaj więcej
Ben GlaetzerBen Glaetzer
Mimo że rodzina Glaetzerów rozpoczęła swój winiarski projekt w połowie lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku, ich winiarskie geny sięgają kilku pokoleń wstecz. Bowiem pradziadowie, a zarazem pierwsi osadnicy z ich rodziny, przybyli do Australii z Brandenburgii w 1888 roku i byli jednymi z pierwszych winiarzy w dolinie Barossa.
czytaj więcej
Patricia AtkinsonPatricia Atkinson
Patricia Atkinson, Brytyjka od ponad dwudziestu lat osiadła na południu Francji i autorka bestsellerowych powieści autobiograficznych. Powstające w należącej do niej Clos d’Yvigne wina kilkakrotnie zdobyły najwyższe wyróżnienia Guide Hachette des Vins.
czytaj więcej
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel